TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS A CYTOTECH KFT.-NÉL

Projektazonosító: GINOP-1.2.1-16-2017-01120
Támogatás összege: 99.500.000 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejezési dátuma: 2019.12.31.
A projekt keretében nyújtott támogatás segítségével a CYTOTECH Kft. professzionalizálta a vércsoport-szerológiai laboratóriumi automaták gyártási technológiáját, ezáltal a jövőben növelni tudjuk termelési kapacitásunkat. Szegedi telephelyünkön megvalósultak a tervezett beszerzések: „Szerológiai készülékekben való felhasználáshoz optimalizált, perisztaltikus elven működő folyadék-adagoló” megnevezésű know-how, Ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó intelligens gyártásirányítási rendszer és azt kiszolgáló szerver, gyártáshoz szükséges 3 db összeszerelő állomás, 5 db Geneye minőségellenörző rendszer, HerzSys berendezés, Mueller-matrix berendezés.KFI_16-1-2017-0105

 • Kedvezményezett neve: CYTOTECH Műszergyártó és Fejlesztő Kft.
 • Projekt címe: Specifikus nukleinsav-dúsító terméksorozat kifejlesztése patogének érzékeny kimutatására
 • Projektazonosító: KFI_16-1-2017-0105
 • Támogatás összege (Konzorcium): 319 101 522 Ft
 • Támogatás összege (CYTOTECH Kft.): 170 493 922 Ft
 • Támogatás mértéke (Konzorcium): 66,66%
 • Támogatás mértéke (CYTOTECH Kft.): 61,49%
  Projekt tartalma: A konzorcium olyan know-how-t, technológiét, illetve mintadúsító termékcsaládot fejlesztett ki, ami lehetővé teszi nagy hátterű klinikai és biológiai minták elemzését, vírusok, baktériumok és gombák érzékeny kimutatását, azonosítását. A létrehozott reagens termékcsalád számos újdonságot tartalmaz, alkalmazása várakozásaink szerint nagy előrelépést fog jelenteni a meglévő módszerekhez képest.
 • Projekt befejezési dátuma: 2019.06.11.


Termelési kapacitásbővítés a Cytotech Műszergyártó és Fejlesztő Kft-nél

A 84 millió forintos Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a Cytotech Kft. kiegészítő berendezéseket tudott vásárolni egy már meglévő saját fejlesztésű műszeréhez, mely berendezéseknek köszönhetően a diagnosztikai műszert továbbfejlesztve meg tudnak felelni a modern orvosdiagnosztika kihívásainak.

A Cytotech Kft. orvosi eszközök gyártásával foglalkozik, az európai uniós támogatás segítségével egy a vértranszfúzós diagnosztikában használt műszerüket fejlesztik tovább, ezen gyártó és gyártássegítő berendezések beszerzésével remélhetően a Cytotech Kft. mind a magyar, mind a külföldi piacokon is jobban tud érvényesülni.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektben három berendezést vásárolt a cég, melyek hozzájárulnak a már meglévő műszer teljes automatizálási folyamatának elkészüléséhez.

A speciális polariméter az ACT-Robot készülék lézeres optikai egység paramétereinek optimalizálásához és minőségellenőrzéséhez elengedhetetlen. A 3D nyomtatóval létrehozott, egyedileg erre a célra készített fröccsöntő formák a robot cserélhető és eldobható alkatrészeinek gazdaságos pótlását segítik elő, ennek köszönhetően kiemelten fontos a centrifugális reakcióblokk és a küvettatartó bölcsők sorozatgyártása. A harmadik beszerzendő eszköz egy olyan tesztelő berendezés, melynek köszönhetően megvalósul az ACT-Robot gyártásának üzemi körülmények közötti végellenőrzése.

 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.12.31.
 • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00365