Termelési kapacitásbővítés a Cytotech Műszergyártó és Fejlesztő Kft-nél
2015. 11. 21.

A 84 millió forintos Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a Cytotech Kft. kiegészítő berendezéseket tudott vásárolni egy már meglévő saját fejlesztésű műszeréhez, mely berendezéseknek köszönhetően a diagnosztikai műszert továbbfejlesztve meg tudnak felelni a modern orvosdiagnosztika kihívásainak.

A Cytotech Kft. orvosi eszközök gyártásával foglalkozik, az európai uniós támogatás segítségével egy a vértranszfúzós diagnosztikában használt műszerüket fejlesztik tovább, ezen gyártó és gyártássegítő berendezések beszerzésével remélhetően a Cytotech Kft. mind a magyar, mind a külföldi piacokon is jobban tud érvényesülni.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektben három berendezést vásárolt a cég, melyek hozzájárulnak a már meglévő műszer teljes automatizálási folyamatának elkészüléséhez.

A speciális polariméter az ACT-Robot készülék lézeres optikai egység paramétereinek optimalizálásához és minőségellenőrzéséhez elengedhetetlen. A 3D nyomtatóval létrehozott, egyedileg erre a célra készített fröccsöntő formák a robot cserélhető és eldobható alkatrészeinek gazdaságos pótlását segítik elő, ennek köszönhetően kiemelten fontos a centrifugális reakcióblokk és a küvettatartó bölcsők sorozatgyártása. A harmadik beszerzendő eszköz egy olyan tesztelő berendezés, melynek köszönhetően megvalósul az ACT-Robot gyártásának üzemi körülmények közötti végellenőrzése.

  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.12.31.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00365